«Όλοι μαζί – Όλοι ίσοι»: H δράση «Σειρά σου» σήμερα στη Θήβα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη συνδρομή της δομής «Γέφυρα» διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά παράλληλες εκδηλώσεις στις πόλεις της Στερεάς την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για Άτομα με Αναπηρία  20-26 Μαΐου  2024 υπό το σύνθημα «όλοι μαζί – όλοι ίσοι» με την υποστήριξη των Δήμων Στερεάς.

Στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, σήμερα το πρωί διεξήχθη η δράση «Σειρά σου» η οποία αποτελεί καμπάνια ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης αναφορικά με τα άτομα με αναπηρία και  εκφράζει την ανάγκη για την ισότιμη συμπερίληψή τους στην κοινωνία.

Στην εν λόγω δράση συμμετείχαν ενεργά το 1ο , 2ο , 3ο , 4ο, 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Θήβας, το 4ο Γυμνάσιο Θήβας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Θήβας όπως επίσης και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Λουτουφίου.

Ο Δήμος Θηβαίων εργάστηκε για την ομαλή διεξαγωγή της δράσης όπως επίσης και μαζί τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας παρείχε νερά σε όλους τους συμμετέχοντες και περευρισκομένους.

Η σημερινή δράση θα δώσει τη «σκυτάλη» στον 3ο Αγώνα Δρόμου «Όλοι μαζί – Όλοι ίσοι» που θα διεξαχθεί στην Θήβα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και θα περιλαμβάνει τις εξής διαδρομές:

  1. Διαδομή 750μ. για ΑμεΑ ανεξαρτήτου ηλικίας με συνοδούς
  2. Διαδρομή περιπάτου 2,5 χλμ ανδρών – γυναικών ΑμεΑ και συνοδών
  3. Διαδρομή 5χλμ ανδρών – γυναικών ΑμεΑ & αμαξίδια με συνοδούς.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις διαδρομές δεν έχουν ανταγωνιστικό χαρακτήρα και δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση.

Σχετικά